Welke High-Vis kleding heb ik nodig?

High-Vis kleding

Het bekendste type veiligheidskleding is “hoge zichtbaarheid” of “signaalkleding”, die voor vele doeleinden kan worden gebruikt. Hierbij kunt u denken aan grond-, weg- en waterbeheer,  maar ook vrachtwagenchauffeurs of verkeerswachters. Met RWS of High-Vis ben je natuurlijk duidelijk. Dit komt vooral door de herkenbare fluorescerende kleur van de kleding. Fluorescerende materialen zorgen voor felle kleuren, waardoor mensen in de buurt je direct herkennen.

In onze showroom hebben wij een ruim assortiment aan RWS kleding van Sioen. Onze kleding voldoet aan de EN ISO 20471 en klasse 3 normering.

Samen met onze specialist zoeken we met u naar de kleding die voldoet aan de klasse waaraan u moet voldoen. Hieronder zijn de klassen omschreven:

Klasse 1

Hi-Vis kleding uit Klasse 1 is te gebruiken in situaties met een laag risico op ongelukken. High Visibility werkkleding uit klasse 1 is niet geschikt voor werken langs de openbare weg. De kleding mag wel gebruikt worden voor extra zichtbaarheid tijdens het werken. Dit kan bijvoorbeeld binnen een bedrijf zijn. Verkeersregelaars die overdag werken mogen ook de High-Vis kleding dragen. De maximale verkeerssnelheid mag niet meer dan 30 km/uur zijn.

Klasse 2

De kleding uit deze klasse zorgt voor meer zichtbaarheid. Deze kleding is goed binnen de wegenbouw en werkzaamheden in schemerlicht. Ook koeriersdiensten werken met deze klasse. Langs de openbare weg is deze kleding geschikt voor een maximale snelheid van 50 km/uur.

Klasse 3

Deze klasse moet gedragen worden als er werkzaamheden in het donker zijn. De High-Vis werkkleding is zichtbaar en de maximale verkeerssnelheid is 90km/uur. De zichtbaarheid is nodig om risico op ongevallen te beperken.

Klasse 1 werkkleding

Klasse 2 werkkleding 

Klasse 3 werkkleding

 

Hierbij kan de keuze gemaakt worden uit verschillende modellen in onze showroom. Hierdoor heeft u altijd de juiste kleding aan voor de juiste werkzaamheden. Het aanmaken van een bestelling wordt daarna samen met onze specialist in orde gemaakt.

Kom in contact

Op zoek naar een specifiek product?

Wilt u meer informatie of ons assortiment uitproberen? Kom dan eens langs in onze showroom in Veenendaal, of neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button!
Kom in contact